На Миколаївщині тривають заходи, направлені на підтримку захисту трудових прав учасників АТО та ООС

24 червня 2021

23  червня  2021 року    на базі  відділу сприяння зайнятості в Корабельному районі Миколаївського міського центру зайнятості відбувся  інформаційний семінар  для демобілізованих військовослужбовців щодо особливостей реалізації трудового потенціалу та  захисту трудових прав перед роботодавцем.

Під час семінару інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області Ірина Панкова акцентувала на питаннях щодо дотримання трудових прав та соціальних  гарантій найманих працівників, своєчасності та повноти виплати заробітної плати,  належного оформлення трудових відносин та недопущення виконання роботи за усною домовленістю.  Окремо увагу учасників було  зосереджено  на відповідальності суб’єкта господарювання і його посадових осіб за порушення законодавства про працю.

Фахівець  відділу сприяння зайнятості в Корабельному районі Миколаївського міського центру зайнятості Світлана Скляр інформувала присутніх про стан ринку праці міста, наголосила, що основними пріоритетами в роботі органів влади та Центру зайнятості є тісна співпраця та привернення уваги всіх суб’єктів формування та регулювання ринку праці до проблем збереження наявних та створення нових робочих місць, забезпечення прав застрахованих осіб, підвищення рівня поінформованості соціальних партнерів та роботодавців щодо послуг, які надаються службою зайнятості.

Молодший лейтенант  Корабельного районного військового комісаріату Юлія Бакун розповіла  про військову службу за контрактом, соціальний захист та пільги для військовослужбовців, детально зупинилась на грошовому забезпеченні військовослужбовців, яке значно зросло з початку поточного року.

Захід відбувся  у формі діалогу. Учасники  висловили  впевненість, що  проведення семінарів  забезпечує   розуміння суті  проблем та  швидке їх розв’язання. По закінченню заходу всі присутні отримали інформаційні буклети.