На Миколаївщині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо питань гігієни праці, атестації робочих місць

17 липня 2024

Фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юлія ПОНОМАРЬОВА під час візиту до «КНП ММР «ЦПМСД № 6» роз’яснила працівникам установи основні вимоги дотримання законодавства при організації та здійсненні медичних оглядів працівників закладів охорони здоров’я та наголосила на важливості і доцільності оцінки факторів виробничого середовища на робочих місцях, що здійснюються за результатами лабораторних досліджень умов праці у відповідності до вимог Гігієнічної класифікації праці № 248.

Під час обговорення актуальних питань законодавства в сфері гігієни праці акцентовано увагу на діючі регламенти та Порядки оцінки ризиків для працівників, працюючих під впливом дії хімічних, біологічних, канцерогенних факторів виробничого середовища на робочих місцях.

Також, під час зустрічі наголошено про необхідність впровадження та розроблення політики психосоціальної підтримки у закладі охорони здоров’я. Запропонована підтримка в розробленні відповідних документів та надана інформаційна база типових документів.