На Миколаївщині проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо безпечного виконання трудових відносин

05 квітня 2024

Головним державним інспектором відділу Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юрієм Лебедєвим проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо безпечного виконання трудових відносин на якому розглянуто питання:
1. Попередження випадків прихованого травматизму;
2. Застосування «Ідентифікатора виробничих небезпек» для мінімізації та/або усунення професійних ризиків на робочому місці;
3. Питання гігієни праці та виробничої санітарії.

Під час проведення превентивного заходу з посадовими особами та працівниками підприємства також обговорено аспекти здійснення виробничої діяльності в умовах військового стану. Розглянуто вимоги законодавчих актів в сфері охорони праці та промислової безпеки. Запропоновано шляхи ефективного функціонування системи управління охороною праці (СУОП), для забезпечення покращення стану даного виду діяльності, розробки відповідних програм поліпшення та удосконалення внутрішньої нормативно-правової бази, здійснення профілактичних заходів і впровадження стимулювання працівників за дотримання вимог Закону України «Про охорони праці» та інших підзаконних нормативно-правових актів.

Дані заходи пов’язані з забезпеченням розвитку соціально-трудових відносин та зростання трудового потенціалу, зниження рівня виробничого травматизму, підвищення обізнаності роботодавців і працівників з безпеки та здоров’я на роботі, забезпечення роботодавців і працівників інформацією та роз’ясненнями щодо ефективних способів дотримання законодавства та запобігання можливим його порушенням у сфері безпеки праці.