На Миколаївщині проведено інформаційно-розяснювальну роботу щодо безпечного виконання технічних робіт

08 квітня 2024


Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу.

На заході розглянуто питання:
1)Виконання газобезпечних робіт;
2)Безпека під час експлуатації газового господарства.

Фахівцем Держпраці зазначено, що усі газопроводи і установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню і ремонту у строки, зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.

Технічне обслуговування необхідно здійснювати не рідше ніж один раз на місяць, а поточний ремонт — не рідше ніж один раз на 12 місяців. Перевірку і прочищення газоходів і димових труб необхідно здійснювати одночасно з поточним ремонтом печей, котлів та іншого обладнання, а також після кожного випадку порушення тяги, але не рідше ніж один раз на рік (до початку опалювального сезону). Результати оформляються актом, у якому зазначається відсутність засмічення, відокремленість, герметичність, справність оголовків димоходів.

Контрольний огляд газового господарства необхідно здійснювати не рідше ніж двічі на рік. Перед ремонтом і при тривалій зупинці (понад 3 доби) установки (за винятком котлоагрегатів, що знаходяться в резерві) газопровід до неї і газопровід до пальника (при його живленні від колектора до відключення на установку) необхідно відключати від діючих газопроводів першим по ходу газу до неї запірним пристроєм із встановленням інвентарної заглушки.