На Миколаївщині проведено інформування працівників щодо питань безпечного виконання робіт

17 травня 2024

Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Юрієм Лебедєвим проведено технічну консультацію для працівників КП «Миколаївкомунтранс».

Під час заходу розглянуті питання:
1. Попередження випадків прихованого травматизму;
2. Надання першої долікарської допомоги у разі нещасного випадку на виробництві;
3. Безпека під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання;
4. Безпека праці на транспорті.

Основну увагу фахівець Держпраці приділив останньому питанню, так як воно безпосередньо стосується працівників підприємства.

Під час проведення превентивного заходу з посадовими особами та працівниками підприємства обговорено: аспекти здійснення виробничої діяльності в умовах військового стану. Розглянуто вимоги законодавчих актів в сфері охорони праці та промислової безпеки а також запропоновано шляхи ефективного функціонування системи управління охороною праці (СУОП), задля забезпечення покращення стану охорони праці, розробки відповідних програм поліпшення та удосконалення внутрішньої нормативно-правової бази при дотриманні вимог Закону України «Про охорони праці» та інших підзаконних нормативно-правових актів.

Цілі що переслідуються заходом: забезпечення розвитку соціально-трудових відносин та зростання трудового потенціалу, зниження рівня виробничого травматизму; підвищення обізнаності роботодавців і працівників з безпеки та здоров’я на роботі; забезпечення роботодавців і працівників інформацією та роз’ясненнями щодо ефективних способів дотримання законодавства та запобігання можливим його порушенням у сфері безпеки праці.