На Миколаївщині проведено технічну консультацію щодо безпечного виконання робіт

17 липня 2024

Головним державним Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Дмитром Іваськевичем технічну з працівниками ТОВ «Меблі-сервіс».

Під час заходу розглянуті питання:
1. Попередження випадків травматизму;
2. Надання невідкладної допомоги при нещасних випадках;
3. Застосування засобів індивідуального захисту;
4. Своєчасність проведення інструктажів;
5. Застосування «Ідентифікатора виробничих небезпек» для мінімізації та/або усунення професійних ризиків на робочому місці;
6. Безпечна експлуатація електроінструменту.

Основну увагу фахівець Держпраці приділив останньому питанню, так як на підприємстві цей напрямок робіт є найбільш поширеним. Ризик отримання травми працівником значно підвищується, якщо він працює із обладнанням чи інструментами, що потребують особливої уважності при їх використанні. Одними з таких видів обладнання є електроінструменти.

Вимоги безпеки підчас роботи з електрифікованим інструментом визначені чинним НПАОП 0.00-1.71-13 Ці вимоги є обов’язковими як для роботодавців, так і для працівників, які безпосередньо виконують роботи з цим інструментом і пристроями.

До роботи з електрифікованим інструментом допускають працівників, яким виповнилось 18 років та за результатами медичного обстеження вони не мають протипоказань для виконання цього виду робіт, які пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці, мають групу допуску з електробезпеки не нижче II.