На Миколаївщині проведено технічну консультацію з метою підвищення обізнаності роботодавців та працівників з питань охорони праці і промислової безпеки

24 липня 2024


Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валентином Дучком проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу в ТЦ «Епіцентр» згідно з Національним планом спільних заходів зі зменшення рівня виробничого травматизму на 2024 рік.

У ході зустрічі розглянуто питання безпеки при експлуатації газового обладнання. На підприємстві, де експлуатується система газопостачання власними силами, повинна бути створена газова служба, затверджено відповідне положення про газову службу та визначено особу, відповідальну за газове господарство.

Інспектор розпові, що усі газопроводи і установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню і ремонту у строки, зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.

Технічне обслуговування необхідно здійснювати не рідше ніж один раз на місяць, а поточний ремонт — не рідше ніж один раз на 12 місяців.

Перевірку і прочищення газоходів і димових труб необхідно здійснювати одночасно з поточним ремонтом печей, котлів та іншого обладнання, а також після кожного випадку порушення тяги, але не рідше ніж один раз на рік (до початку опалювального сезону). Результати оформляються актом, у якому зазначається відсутність засмічення, відокремленість, герметичність, справність оголовків димоходів.