На Миколаївщині проведено технічну консультацію з працівниками закладу професійно-технічної освіти

27 лютого 2024

Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Південного Міжрегіонального управління Держпраці Володимиров Пісчанським проведенго інформаційно-роз’яснювальну роботу з учнями та викладачами Первомайського професійного коледжу.

Під час заходу розглянуто наступні питання:
1. Попередження випадків прихованого травматизму.
2. Безпека під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання.

3. Безпека під час виробничого навчання з професії верстатник широкого профілю.
4. Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту.

Особливу увагу фахівець Держпраці приділив двом останнім темам. До навчання з професії верстатник широкого профілю допускаються особи які не мають протипоказань по стану здоров’я і пройшли медичний огляд на професійну придатність.
Під час занять здобувачі освіти допускаються до роботи на металообробному обладнанні тільки в присутності майстра виробничого навчання при умові, що вони:

– пройшли вступний інструктаж в службі охорони праці навчального закладу з фіксацією в журналі теоретичного навчання групи;
– пройшли первинний інструктаж на робочому місці в перший день виробничого навчання з охорони праці, виробничої санітарії, пожежної безпеки, засвоїли прийоми надання першої долікарської допомоги потерпілим від нещасних випадків;
– пройшли тематичне теоретичне та практичне навчання з безпечних методів праці;
– інструктажів з питань охорони праці.