На Миколаївщині проведено технічну консультацію з питань безпеки праці

05 квітня 2024


Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Сергій Чорний провів консультацію щодо безпечного виконання посадових обов’язків для працівників підприємства технічної галузі.

Під час заходу розглянуто наступні питання:
Попередження випадків прихованого травматизму.
Безпека під час виконання металообробних, штампувальних, ковальських робіт.
Безпека під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та машин. Вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів. Безпека під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Основну увагу фахівеці Держпраці приділив експлуатації вантажнопідіймального обладнання. Надані консультації з питань безпеки праці машиніста вантажопідіймального крану, стропальника, водія транспортних засобів, слюсаря механо-складальних робіт, токаря, слюсаря по ремонту обладнання, електрозварювальника, електромонтера.

Під час проведення превентивного заходу керівник проінформований відносно можливості подання документів в тому числі і для отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а також декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці в електронному вигляді, зокрема засобами Порталу електронних сервісів Мінекономіки.