На Одещині проведено захід щодо вимог охорони праці та безпечного ведення електрозварювальних та газозварювальних робіт

11 серпня 2023

Створення безпечних умов праці найважливіша задача будь-якого виробництва. За правильну організацію і стан охорони робочих місць несе відповідальність керівництво підприємства. Безпека зварювальних робіт цілком залежить від рівня професійної майстерності, знань і уміння виконання їх зварником.


Про вимоги охорони праці та безпечне ведення електрозварювальних та газозварювальних робіт йшлося під час технічної консультації на робочому місці, на будівельному майданчику ТОВ «ЮГ-КУРОРТ-СЕРВІС». Захід проведено головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності Юрієм Проскуровським.

Під час превентивного заходу електрогазозварювальникам, що проводять вищевказані роботи роз’яснено основні вимоги охорони праці та безпечного ведення робіт згідно Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. А також роз’яснено щодо дотримання законодавчих норм Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.


Також під час консультації робітникам було наголошено на питаннях електробезпеки та особливості виробничої дисципліни в період дії воєнного стану.