На Миколаївщині розпочато реалізацію Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік

05 лютого 2021

В смт Арбузинка відбулися інформаційні заходи щодо належного оформлення трудових відносин серед осіб, які вирішують  питання щодо трудової діяльності.

Проведення заходів організовано Управлінням Держпраці у Миколаївській області у співпраці з Миколаївським обласним центром зайнятості на виконання  Плану спільних заходів  щодо зниження рівня незадекларованої праці на Миколаївщині  на 2021 рік.

Заходом охоплено осіб, які  у період карантину залишилися без роботи, вирішують питання щодо зміни професійної діяльності, поставили перед собою мету розпочати власну справу та залучити до неї інших осіб.

Представники організаторів пояснили, що реалії сьогодення вимагають наявність у  кожної особи знань з питань належного оформлення трудових відносин. Адже сьогодні ви працівник, а вже завтра – підприємець, який вправі залучити до своєї діяльності найманих осіб.

Учасникам заходу розповіли про порядок оформлення трудових відносин з обох боків, зокрема  з боку працівника та роботодавця. Також, зауважили на негативні чинники, які створює незадекларована праця з позицій учасників усної домовленості.

У процесі заходу були поширені інформаційні буклети, надані відповіді на питання громадян.