На Миколаївщині створено постійно діючу робочу групу, яка реалізуватиме стратегію запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня

02 лютого 2021

При Управлінні Держпраці у Миколаївській області створено постійно діючу робочу групу з питань  запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня.

Робоча група працюватиме над  реалізацією завдання, покладеного Державною службою України з питань праці, зокрема щодо підвищення рівня захисту життя та здоров’я працівників, зниження рівня та зменшенню частоти виробничого травматизму, аварій, підвищення відповідальності роботодавців за створення належних умов праці та безпечного виробничого середовища.

До складу робочої групи увійшли представники Управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївської обласної ради профспілок, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Миколаївській області. Головою робочої групи призначено заступника начальника Управління Держпраці у Миколаївській області Дениса Жовнєнко.

В рамках роботи очікується розробка та  втілення заходів, направлених на недопущення нещасних випадків під час трудової діяльності працівників, зниження рівня та кількості небезпек присутніх на робочих місцях підприємств Миколаївщини.

Заходи розроблятимуться на підставі Профілю безпеки праці Миколаївської області, сформованого за даними результатів перевірок Управління Держпраці у Миколаївській області  2019, 2020 років.