На Миколаївщині триває інформаційна кампанія щодо ознайомлення населення та суб’єктів господарювання з реалізацією державної політики у сфері дотримання законодавства про працю

07 листопада 2019

Продовж жовтня 2019 року фахівцями Управління Держпраці у Миколаївській області здійснено близька 100 зустрічей з представниками суб’єктів господарювання, громадських об’єднань, працівниками та мешканцями області.

Мета заходів: забезпечити встановлення доброчесних відносин між роботодавцями та їх працівниками, підвищити рівень знань щодо ефективних способів дотримання законодавства про працю роботодавцями, обізнаності громадян про  трудові права, гарантії.

У жовтні 2019 в рамках угоди про співробітництво між Управлінням та Миколаївським обласним центром зайнятості реалізовано  системні інформаційні заходи на базі районних філій. Зокрема, у жовтні відбулось 9 семінарів у Башанському, Вітовському, Арбузинському, Миколаївському, Кривоозерському та інших районах області, у яких взяло участь понад 300 безробітних осіб та 50 роботодавців.

Під час чисельних зустрічей з  представниками середнього, малого підприємництва агропромислового комплексу, сфери будівництва та торгівлі  інспекторами праці Управління  надані докладні знання щодо загальних засад здійснення заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю, видів інспекційних відвідувань, документів, які підлягають перевірці, фінансової відповідальності роботодавців за результатами державного контролю, а також ефективних способів додержання законодавства про працю.

Інформація про особливості доведення права на зароблені гроші та дотримання трудових гарантій донесена близька 200 громадянам зневіреним у встановлені доброчесних відносинах між роботодавцем та працівником. Під час зустрічей  мешканцям області наголошувалося на огріхи, притаманні під час співбесіди з роботодавцем та початку виконання трудових завдань, наводилися приклади у яких особи поновлювали свої трудові права, надавалися мотивації та поради щодо формування трудових  відносин в межах  законодавства про працю.