На Миколаївщині триває інформування школярів щодо питань офіційного працевлаштування неповнолітніх

20 травня 2024

Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно зі спеціалістами управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради проведено інформаційне відвідування у одному із державних навчальних закладів області щодо офіційної зайнятості неповнолітніх працівників.

Здобувачів освіти поінформовано про трудові відносини під час воєнного стану та переваги офіційної зайнятості. Наголошено на правах та гарантіях неповнолітніх працівників, а також як не стати жертвою торгівлі людьми.

Фахівець Держпраці звернула увагу на вимоги трудового законодавства щодо недопущення дискримінації та мобінгу. Додатково повідомила про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном. В ході заходу учням були роздані буклети.