На Миколаївщині тривають інформаційні заходи щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та дотримання норм законодавства про працю

23 липня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївській обласний центр зайнятості продовжують співпрацю щодо інформування суб’єктів господарювання про вимоги законодавства про працю.

В рамках такої співпраці у Вітовській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбулась зустріч інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області з представниками роботодавців ФГ «Органік Сістем», ПСП «Агрофірма «Роднічок», ПрАТ «Засільське ХПП», ДПДГ «Еліті», ПСП «Зеніт»,  МДСДС ІЗЗ НААН.

Учасників заходу поінформовано про  інспекційну кампанію Держпраці щодо виявлення незадекларованої праці, визначено вимоги щодо порядку оформлення трудових відносин, окреслено розміри штрафних санкцій, які застосовуються до порушників.

За ініціативи представників роботодавців під час заходу було розглянуто особливості  передачі даних з трудової книжки до ПФУ для внесення електронного трудового стажу та умови обліку та збереження  трудових книжок на підприємстві.

Також інспектор праці надала відповіді на питання щодо порядку належного оформлення трудових відносин з працівниками віком до 18 років, дотримання вимог оплати праці неповнолітнім при  роботі на умовах неповного робочого часу.