На Миколаївщині тривають інформаційні заходи щодо недопущення порушення прав медичних працівників з оплати праці

03 лютого 2022

Управлінням Держпраці у Миколаївській області розпочата  активна  інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення порушення прав медичних працівників, пов’язаних з  набуттям чинності постанови КМУ 12.01.2022 №2, що передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер.

Під час заходів посадові особи Управління Держпраці роз’яснюють порядок оплати праці медичних працівників, особливості оформлення працівника на неповний робочий час та умов оплати праці у таких випадках. Окремо звертається увага керівників медичних закладів на відповідальність, передбачену за примушення працівників до написання заяв для встановлення неповного робочого часу.

Представникам закладів охорони здоров’я зауважено, що  жодне звернення  медичних працівників, що стосуються примусового запровадження роботи на умовах неповного робочого часу та розмірів нарахованої заробітної плати, не залишиться без уваги посадових осіб Держпраці. Окремо підкреслено, що звернення фізичної особи чи фізичних осіб про порушення, що спричинило шкоду її чи їхнім правам, є підставою для проведення  позапланової перевірки. Відповідно до виявлених порушень до суб’єкта господарювання та його посадових осіб  застосовуються  заходи  відповідальності.

Заходи відбулися в таких закладах охорони здоров’я: КНП «Первомайська ЦРЛ», КНП «Первомайський ЦПМСД», КНП «Єланецький ЦПМСД», КНП «Єланецька лікарня», КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»  та інших.

КНП Первомайський ЦПМСД

КНП Первомайська ЦРЛ

КНП Баштанська багатопрофільна лікарня

КНП Єланецька лікарня

КНП Єланецький ЦПМСД