На Миколаївщині тривають інформаційні заходи щодо впровадження психосоціальної підтримки на робочих місцях та питань у сфері гігієни праці

02 липня 2024

В державній установі «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Миколаївській області»  фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено засідання круглого столу  щодо запровадження та реалізації програм психосоціальної підтримки на робочих місцях та основних вимог з питань гігієни праці.

Під час зустрічі обговорили актуальні питання створення безпечного та здорового робочого середовища, зокрема психосоціальну підтримку працівників на робочих місцях.

Посадові особи Держпраці наголосили про важливість забезпечення ментального здоров’я працівників на робочих місцях, адже це напрямок, який часто недооцінюється, але має значний вплив на продуктивність та загальний стан працівників.

Окремо обговорили питання організації та проведення обов’язкових медичних оглядів працівників, мету та необхідність проведення атестацій робочих місць за умовами праці.