На Миколаївщині тривають семінари, на яких поширюється досвід та враження осіб, які незадекларовану працю змінили на задекларовану

26 липня 2021

Працевлаштування осіб під час перевірки або за її результатами – поширене явище. Особи, які  довгий час працювали без трудової угоди, набувають статус працівник і цей факт змінює їх ставлення до роботи. Саме на цьому наголосила Ірина Панкова, інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області, під час зустрічі з безробітними, зареєстрованими в Миколаївському обласному центрі зайнятості.

Вона зауважила, що під час співбесіди з роботодавцем  людина має продемонструвати не лише свої знання в рамках  роботи, яка пропонується, а й освіченість в питаннях власних трудових прав. В такий спосіб претендент на посаду забезпечить укладання  трудового договору на гідних умовах.

Присутнім на заході повідомлено, що статус працівник дає право на оплату праці у розмірі не нижче за мінімальний, встановлений  державою, отримання оплачуваної відпустки, страхових виплат у разі тимчасової непрацездатності та настання нещасного випадку на виробництві, допомоги у випадку безробіття. Тобто права, набуті у статусі працівник, дають впевненість у прийдешньому дні.

Інспектор праці також пояснила  порядок належного оформлення трудових відносин, поінформувала про види трудових договорів, документи, необхідні під час працевлаштування, а також повідомила про підстави, за яких працівник не може бути допущений до роботи.