На Миколаївщині узгодили питання щодо організації роботи у напрямку протидії поширенню коронавірусу серед працездатного населення

27 лютого 2020

У Миколаєві відбулась зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з представниками структурних підрозділів  Миколаївської облдержадміністрації, зокрема  Департаменту економічного розвитку та регіональної політики, Управління інфраструктури та управління охорони здоров’я,  з питань реалізації всеукраїнської кампанії з інформування про заходи профілактики поширенню хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19.

Під час заходу узгоджено координаційні дії щодо проведення  відвідувань суб’єктів господарювання, здійснення спільних нарад, лекцій, круглих столів з роботодавцями та працівниками зі сфери роздрібної торгівлі, організації харчування та транспорту.

Посадові особи Управління відзначили про те, що інформаційна робота  стосовно профілактики захворюваності вже стартувала.  На сайті Управління розміщено звернення до суб’єктів господарювання щодо забезпечення дотримання на робочих місцях належних санітарно-гігієнічних умов праці, поширення інформацію серед працівників щодо профілактики захворювання на коронавірус. Водночас, наведені рекомендації щодо здійснення профілактичних заходів, поширено соціальний ролик Всесвітньої організації охорони здоров’я «Будьте здорові! Поради».

У процесі заходу також було обговорено заходи щодо максимального охоплення роботодавців та працівників інформацією про запобігання поширенню вірусу Covid-19 як через безпосереднє відвідування, так і через розповсюдження матеріалів  електронною розсилкою.