На Миколаївщині в секторі АПК виявлена найбільша кількість незадекларованих працівників

09 вересня 2021

Аграрії  не вважають за потрібне належним чином оформлювати трудові  відносини з  працівниками, особливо в сезон збору врожаю. Ще одним доказом  цього явища стало виявлення в серпні 2021 року на полі у Миколаївському районі області 23 незадекларованих працівників, які збирали врожай картоплі.

За результатами аналізу в Миколаївській області на сферу сільського господарства припадає  найбільша кількість випадків допуску працівників до роботи без належного оформлення з ними трудових відносин.  Зокрема, за період  інспекційної кампанії, з 01 липня по 01 вересня  2021 року,  у сфері сільського господарства  виявлено 61 працівника, трудова діяльність яких не зарахувалась громадянам у страховий стаж, адже вони працювали без трудового договору.

Щодо інших сфер господарювання, то кількість виявлення за аналогічний період незадекларованої праці в них дещо менша. Так, у сфері торгівлі виявлено 52 незадекларовані особи, у сфері охоронної діяльності –  42 особи, у сфері будівництва -13 осіб, у сфері транспорту  – 12 осіб, у сфері організації харчування -8 осіб.