На Миколаївщині втілюється стратегія соціального партнерства, спрямована на реалізацію трудового потенціалу осіб з інвалідністю

07 грудня 2021

Представники соціального партнерства – Управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївський  обласний центр зайнятості  – провели  онлайн семінар для мешканців Баштанської громади щодо трудових прав та соціальних гарантій людей  з інвалідністю.

Учасникам заходу повідомлено про умови, які створені для реалізації трудових прав та забезпечення соціального захисту осіб з інвалідністю нарівні з іншими громадянами України,  норми чинного законодавства, що регламентують встановлення квоти для працевлаштування осіб з інвалідністю, та заходи, які вживаються до  роботодавців у разі не виконання встановленого нормативу.

Під час семінару  інспектор праці наголосив на неприпустимості  дискримінації у сфері праці та важливості твердої позиції громадянина відстоювати  права.

Інформація поширена під час  заходу стане значущим орієнтиром для осіб, що мають групу інвалідності, для належного оформлення трудових відносин з роботодавцем та забезпечення своїх прав у сфері праці.