На нараді у Миколаївському коледжі бізнесу і права Полтавського університету бізнесу і права обговорено механізм забезпечення безпеки учасників навчально-виховного процесу

18 вересня 2017

У Миколаївському коледжі бізнесу і права Полтавського університету бізнесу і права (далі – коледжу) відбулась нарада на тему: «Специфіка проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці в професійних закладах освіти».

Участь у виробничій  нараді коледжу прийняли головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Артеменко начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Агарков.

Відповідальність за забезпечення організації навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу покладена на керівника закладу освіти та його заступників. Донесення цієї думки стало головною метою виступу  Людмили Артеменко.

Присутнім було зауважено, що керівники навчальних закладів, їх заступники, відповідальні за охорону праці та безпеку життєдіяльності, а також працівники, які проводять інструктажі з учнями з питань охорони праці (майстри, інструктори трудового навчання, учителі трудового навчання) та безпеку життєдіяльності (учителі фізики, хімії, біології, інформатики, фізичного виховання, керівники гуртків тощо), проходять навчання і перевірку знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності на базі методичних підрозділів органів управління освітою, яким підпорядкований навчальний заклад.

Працівники, до службових обов’язків яких входить робота підвищеної небезпеки (електрики, сантехніки тощо), при прийнятті на роботу проходять спеціальне навчання та перевірку знань з питань охорони праці стосовно конкретних виробничих умов. Перевірка їх знань проводиться в терміни, що зазначені у відповідних нормативно-правових актах, але не рідше одного разу на рік.

Наприкінці заходу учасники наради обговорили складові тематичного плану і програму навчання працівників коледжу  з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, запроваджений  порядок  перевірки знань з питань охорони праці.