На Одещині говорили про попередження нещасних випадків

27 травня 2024


З метою забезпечення зниження рівня виробничого травматизму головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління державної служби з питань праці Анастасія Лисенко провела превентивний захід в Одеській школі вищої спортивної майстерності.

Інспектором зосереджено увагу на тому, що роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.
Працівник повинен дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території закладу, знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту
Також під час технічної консультації на робочих місцях наголошено на основних вимогах Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337.

Роз’яснено деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану, затверджені постановою КМУ від 18 березня 2022 р. № 314, із змінами.