На Одещині продовжується робота з виявлення та запобігання нелегальної міграції: підсумки превентивного заходу в ресторані

02 липня 2024

В рамках загальнодержавної кампанії з протидії нелегальній міграції та порушенням трудового законодавства, головні державні інспектори відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Одеській області Ольга Волкова та Олександр Матвієнко, спільно з Управлінням СБУ в Одеській області, провели інформаційний захід одного з ресторанів іноземної кухні. Мета заходу полягала у запобіганні та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України.

Захід проведено організовано на виконання окремого доручення Державної служби з питань праці від 3 травня 2024 року у рамках загальнонаціональної ініціативи Міністерства внутрішніх справ України під умовною назвою «Мігрант». Кампанія спрямована на забезпечення дотримання законодавства у міграційній сфері та включає низку заходів.

Під час цільового заходу «Мігрант» інспектори праці Ольга Волкова та Олександр Матвієнко провели роз’яснювальну роботу серед працівників ресторану. Інспектори звернули увагу на важливість дотримання законодавства про працю України, зокрема щодо декларування трудових відносин та офіційного працевлаштування.

У ході огляду закладу керівнику ресторану було наголошено на обов’язковому дотриманні законодавства про зайнятість населення, особливо в частині офіційного працевлаштування іноземців. Інспектори надали відповіді на всі питання, що турбували працівників та керівництво закладу.

Захід, який тривав кілька годин, включав не лише огляд, але й консультації для працівників та адміністрації ресторану. Інспектори надали практичні поради щодо правильного оформлення трудових відносин та легалізації зайнятості іноземних працівників.

Операція «Мігрант» триває, і в її рамках заплановано проведення аналогічних заходів. Мета цих дій — забезпечити дотримання трудового законодавства, запобігти нелегальній міграції та захистити права працівників.

Південне міжрегіональне управління Державною служби з питань праці закликає дотримуватися чинного законодавства та забезпечувати легальні та безпечні умови праці для всіх працівників, незалежно від їх національності!

0.00%
Осталось: