На Одещині продовжуються інформаційні заходи

04 червня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Антоніна Автутова, взяла участь у інформаційному заході. У ході зустрічі відвідано будинки сімейного типу, де проживають діти віком від 9 до 16 років.

Фахівець Держпраці провела бесіду із вихователями та дорослими дітьми щодо спеціальних умов використання дитячої праці, встановлених законодавством про працю України. Інспектор наголосила на важливості забезпечення гідної праці для неповнолітніх, зокрема на необхідності дотримання прав дітей у сфері праці та створення безпечних умов для їхньої зайнятості.

Особливу увагу приділено проблемам, пов’язаним із тіньовим ринком зайнятості неповнолітніх, а також торгівлею людьми — злочином, від якого потерпають, в першу чергу, уразливі категорії населення, такі як молодь та жінки з дітьми, які змушені тікати від війни. Було підкреслено, що гідна праця для дітей передбачає не лише дотримання законодавчих норм, але й активну протидію експлуатації та небезпечним умовам праці.

Учасникам заходу були роздані буклети Південного міжрегіонального управління Держпраці, а також було запропоновано звертатися до інформаційного порталу pratsia.in.ua у разі необхідності. На порталі розміщені спеціальна електронна форма звернення та номери телефонів, а також є можливість скористатися сервісом Держпраці “інтерактивний інспектор” або звернутися до інспектора праці за допомогою мобільного зв’язку.