На Одещині проведено інформаційні відвідування роботодавців у сфері торгівлі та організації харчування

12 серпня 2024


Головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Людмила Добровольська у складі робочої групою Кодимської міської ради провела низку інформаційних відвідувань суб’єктів господарювання. Основною метою візитів є інформування роботодавців про важливість належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Під час зустрічей з роботодавцями особливу увагу приділено важливості офіційного працевлаштування працівників. Фахівець роз’яснила переваги укладення трудового договору, необхідність своєчасної виплати заробітної плати, дотримання тривалості робочого часу та інших важливих аспектів трудових відносин.

Офіційне працевлаштування не тільки забезпечує працівникам соціальні гарантії, але й сприяє підвищенню рівня довіри між роботодавцем і працівником, створюючи стабільне робоче середовище.

Детально розглянуто порядок укладення договорів цивільно-правового характеру. Інспектор пояснила, у яких випадках доцільно використовувати такі договори, як здійснюється розрахунок за виконані роботи та які документи необхідно оформляти. Окрема увага приділена тому, що цивільно-правовий договір не може підміняти собою трудовий договір, а його застосування повинно відповідати чітко визначеним критеріям.