На Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальний захід з внутрішньо переміщеними особами

19 квітня 2024

Фахівці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці використовують у свої роботі різноманітні підходи та напрямків одним із яких є інформування внутрішньо переміщених осіб про їхні трудові права та гарантії захисту від потрапляння у пастку торгівців людьми. Представники управління відвідали гуманітарний центр «Гостинна Хатина» де проконсультували вимушених переселенців з питань безпечного працевлаштування.


Особливу увагу інспектори праці приділили інформуванню щодо різноманітних схем, які використовуються шахраями, заманюючи людей до «легкої» роботи.


Також, в ході спілкування з для присутніх надана консультативна підтримка з питань законодавства про працю, зокрема правам осіб з інвалідністю, недопущення дискримінації, тощо.

Інформаційно-розʼяснювальною роботою щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми охоплено багато волонтерів – внутрішньо переміщених осіб.


Одночасно фахівці поінформували, що у разі необхідності кожен громадянин може звернутись у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та отримати необхідну інформаційну підтримку у сфері організації трудових відносин. Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі: http://pratsia.in.ua.