На Одещині проведено інформаційний захід щодо повторного недопущення нещасного випадку на виробництві

24 квітня 2024

Головний державний інспектор управління інспекційної діяльності в Одеській області Світлана Малярчук провела в ТОВ «ІНФОКС» філії «ІНФОКСВОДОКАНАЛ» превентивний захід з моделювання події на робочому місці, де стався нещасний випадок в результаті експлуатації електроінструменту. Під час заходу відпрацювали сценарій безпечної поведінки працівників.

Інспектор разом з інженером з охорони праці, за допомогою чек-листа, з’ясували повноту дотримання процедури розслідування нещасного випадку та правильність оформлення матеріалів. Безпосередньо на місці, де стався нещасний випадок, було відновлено послідовність події у хронологічному порядку. Також були встановлені критичні фактори, які призвели до виникнення нещасного випадку та проведена оцінка актуальності заходів, розроблених за результатами розслідування.

Представник Південного міжрегіонального управління Держпраці підкреслила: під час організації робіт із застосуванням ручного електрифікованого інструменту слід ураховувати, що основними небезпечними виробничими факторами під час виконання цих робіт є отримання різаних ран частин тіла та дія електричного струму. Супутніми можуть бути фактори: підвищені рівні запиленості, загазованості повітря, шуму, несприятливі кліматичні умови тощо.


По завершенні заходу інспектор порекомендувала розробити алгоритм безпечного виконання робіт з електроінструментом та ознайомити з ним працівників.