На Одещині проведено превентивний захід щодо попередження випадків травматизму на робочому місці

07 лютого 2024


Фахівцями відділу з питань безпеки праці проведено превентивний захід на підприємстві яке здійснює автомобільні вантажні перевезення.

Посадовими особами акцентовано увагу на вимоги правил охорони праці на автомобільному транспорті, а саме:
– обов’язок роботодавця випускати на лінію технічно справні і укомплектовані транспортні засоби, що підтверджується підписом у відповідних журналах та дорожньому листі особи, яка відповідальна за випуск автомобіля на лінію, та водія;
– проходження на підприємстві передрейсового медичного огляду для водіїв;
– проведення навчання, інструктажів та перевірки знань з питань охорони праці з водіїв;
– обов’язок водіїв знати і виконувати вимоги правил дорожнього руху, інструкцій з охорони праці, відповідні правила поводження з транспортними засобами, машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва.


Крім того, проаналізували основні, які на даний час є дуже поширеними, організаційні причини нещасних випадків, внаслідок ДТП – це перевищення безпечної та встановленої швидкості руху, порушення правил маневрування та проїзду перехресть, а також зниження працездатності та неуважність внаслідок перевтоми водіїв.


У завершені заходу керівнику підприємства рекомендовано виявляти й перешкоджати порушенням правил дорожнього руху та організовувати й проводити агітаційно-пропагандистську роботу серед водіїв.