На Одещині проведено превентивний захід у межах інфокампанії “Виходь на світло!”

17 жовтня 2024

Головним державним інспектором відділу з питань праці, у межах інфокампанії «Виходь на світло!», проведено семінари серед учнів старших класів Кілійського закладу загальної середньої освіти № щодо особливостей трудової зайнятості неповнолітніх та як уникнути примусової праці.

Під час заходу майбутніх працівників поінформовано з якого віку роботодавець може приймати неповнолітніх на роботу, який порядок оформлення трудового договору, чи оплачує роботодавець попередній медогляд перед прийняттям на роботу, як забезпечується роботодавцем облік працівників які не досягли 18 років, який порядок звільнення неповнолітньої особи за ініціативою роботодавця та існуючі заборони для використання праці неповнолітніх.

Присутнім наголошено про переваги належно оформлених трудових відносин та соціальні гарантії, які втрачає молодий працівник у разі виконання ним роботи за усною домовленістю з роботодавцем.

Окремо звернуто увагу на найгірші форми дитячої праці, роз’яснено існуючи ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та надано поради як уникнути примусової праці.