На Одещині проведено превентивний захід з працівниками кафе-бару «ІЗЮМИНКА»
19 вересня 2024Під час технічної консультації на робочих місцях розглянуто основні вимоги «Правил охорони праці для підприємств громадського харчування» (НПАОП 55.0-1.02-96). Так, для запобігання виробничого травматизму в закладі громадського харчування повинні згідно вимог чинного законодавства проводитися інструктажі з охорони праці. Також всі працівники закладу мають проходити попередній та періодичні медичні огляди.
Під час заходу інспектор розповів, що для забезпечення належної роботи в закладі необхідно:
– експлуатувати електромережі, електроприлади та іншу електроапаратуру тільки у технічно справному стані, враховуючи рекомендації підприємств-виготовлювачів;
– групові освітлювальні та силові щитки повинні розміщуватися поза залами або біля входу до них;
– у приміщеннях для зберігання горючих продуктів, тари або продуктів у горючій упаковці для підключення засобів механізації слід встановлювати тільки триполюсні розетки із заземлювальним контактом;
– продукти та тару слід транспортувати шляхами, що не перетинаються з виходами для відвідувачів.
Окремо, з керівником закладу обговорено умови та засоби створення здорових і безпечних умов праці при виконанні робіт та надання першої домедичної допомоги потерпілим під час нещасних випадків.
Детальніше на інформаційному порталі: https://www.pratsia.in.ua