На Одещині проведено ряд заходів з ОСББ щодо зниження рівня неофіційного працевлаштування, виробничого травматизму та сприяння відновлення економіки

09 серпня 2023

На сьогодні одним з основних і невідкладних обов’язків об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) є створення безпечних умов для працівників та проживаючих мешканців. Це стає особливо важливим з огляду на ворожі обстріли, які трапляються в більшості регіонів України. Тому керівники ОСББ повинні приймати необхідні заходи для безпеки мешканців будинку, а саме: обладнати безпечне укриття, забезпечити протипожежні заходи та інше.

На Одещині проведено ряд заходів з ОСББ щодо зниження рівня неофіційного працевлаштування, виробничого травматизму та сприяння відновлення економіки відповідно до реалізації положень Національного плану. Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці Південного міжрегіонального управління Держпраці Олександром Усіком здійснено технічні консультації на робочих місцях в ОСББ міста Одеси.

За результатами заходу інженерно-технічним та електротехнічним працівникам рекомендовано забезпечувати додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки електротехнічними працівниками під час роботи в діючих електроустановках напругою до та понад 1000 В, пам’ятати про заходи безпеки під час аварійного відключення електроенергії та під час експлуатації електрогенераторів.