На Одещині проведено робочу зустріч з актуальних питань трудового законодавства

14 серпня 2024
На базі Кодимської міської ради відбулася робоча зустріч, на якій обговорювалися актуальні зміни в трудовому законодавстві та законодавстві з охорони праці. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів Кодимської міської ради, старости населених пунктів, а також представники комунальних установ і підприємств Одеської області.
Зустріч була організована та проведена головними державними інспекторами управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці – Людмилою Добровольською та Вікторією Михайлюк.
 
Учасникам детально розповіли про зміни у трудовому законодавстві, які були запроваджені під час дії воєнного стану. Зокрема, зупинилися на нововведеннях у процесі укладення трудових договорів, змінах у тривалості робочого часу, а також у порядку надання щорічних і додаткових відпусток. Особливу увагу було приділено питанням запобіганню мобінгу на робочому місці, його ознакам та відповідальності, яку несе особа, що вчиняє такі дії.
 
Проведена зустріч стала важливим кроком у підвищенні обізнаності керівників різних рівнів щодо змін у законодавстві, що дозволить забезпечити краще дотримання трудових прав працівників та покращити рівень безпеки на робочих місцях.