На Одещині проведено робочу зустріч з метою запобігання мобінгу та дискримінації

20 серпня 2024

В умовах війни проблема забезпечення належних умов праці набуває особливої актуальності.
Фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці, провели робочу зустріч з адміністрацією одного з релокованих закладів харчування. Основна мета зустрічі полягала в інформуванні роботодавців щодо важливих аспектів трудового законодавства, зокрема у сфері запобігання мобінгу (психологічному тиску) та інших форм дискримінації на робочому місці.


Інспектори праці доведено до відома роботодавця основну інформацію про ВІЛ, його передачу і лікування, законодавчі вимоги та внутрішні політики щодо недискримінації працівників з ВІЛ, про необхідність забезпечення конфіденційності медичних даних і прав працівників.


Під час зустрічі фахівцями Держпраці роз’яснено що таке насильство і домагання, приклади ситуацій на робочому місці. Також проведено огляд політик і процедур закладу для запобігання та реагування на випадки насильства та домагань.


Адміністрація закладу харчування отримала також інформацію про те, як діяти в разі виникнення проблемних ситуацій, куди звертатися за допомогою та консультаціями, зокрема наголошено на сервісі «Інтерактивний інспектор», інформаційного порталу Держпраці https://www.pratsia.in.ua.