На Одещині проведено робочу зустріч з роботодавцями та соціальними партнерами

08 серпня 2024

Інспектор відділу з питань праці Ольга Проданова долучилася до роботи фокус-групи громадської організації «Десяте квітня» за участю внутрішньо переміщених осіб, шукачів роботи, учасників бойових дій, місцевих мешканців, роботодавців за сприянням служби зайнятості.

На заході досліджено ринок праці в рамках проекту «Захист внутрішньо переміщених осіб, осіб, які постраждали від конфлікту, та розширення прав та можливостей громади» за фінансової підтримки Агенства ООН у справах біженців.

Фахівець надала індивідуальне інтерв’ю представникам громадської організації та відповіла на питання, які є сьогодні особливо важливими у зв’язку з введенням воєнного стану, зокрема про зміни, що відбулися на ринку праці, розповіла про основні аспекти у трудовому законодавстві.

Також  у разі необхідності кожен роботодавець чи працівник може звернутись за допомогою отримати необхідну інформаційну підтримку у сфері організації трудових відносин на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua, про що додатково зазначила інспектор праці на заході.

Цей захід сприяв підвищенню обізнаності учасників щодо змін у трудовому законодавстві та надав можливість отримати важливу інформацію для підвищення ефективності функціонування на Одещині ринку праці, під час воєнного стану.