На Одещині проведено семінар для безробітних з питань трудового законодавства

07 серпня 2024

Інспектором відділу з питань праці Оленою Мяловою проведено семінар  спільно з представниками Кілійського відділення Ізмаїльської філії Одеського обласного центра занятості для безробітних, які знаходяться на обліку.

Семінар присвячено важливій темі, яка стосується осіб передпенсійного віку та процедур скорочення штату. Під час заходу інспектор праці детально роз’яснила присутнім основні аспекти законодавства щодо працевлаштування та збереження робочих місць для осіб передпенсійного віку.

Так, під час спілкування фахівцем Держпраці роз’яснено, щодо рівних умов продуктивності праці і кваліфікації перевага у залишенні на роботі надається в тому числі працівникам, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, після досягненні якого особа має право на отримання пенсійних виплат (пункт 10 статті 42 КЗпП України).

Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на свої питання та корисні поради щодо захисту своїх трудових прав. Також учасники отримали корисну інформацію про свої права та можливості на ринку праці, а також поради щодо ефективного пошуку роботи. Семінар став важливою платформою для обговорення проблем та викликів, з якими стикаються безробітні особи передпенсійного віку, та шляхів їх подолання.