На Одещині проведено семінар щодо прав працівників та обов’язків роботодавців

16 лютого 2024

Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Антоніною Автутовою, за підтримки голови Лиманської селищної ради Роздільнянського району Одеської області, проведено семінар із роботодавцями (фізичними та юридичними особами), мешканцями та внутрішньо переміщеними особами, зареєстрованими на території громади.

Основною темою заходу є подолання незадекларованої праці. Окремо зроблено акцент на неприпустимості використання найманої праці без належного оформлення та які наслідки можуть очікувати роботодавці їх працівники у разі нехтуванням вимогами національного законодавства.

Під час зустрічі присутнім доведено гарантії, які надаються працівникам – особам з інвалідністю, що пов’язані з укладанням та розірванням трудового договору, спеціальні умови використання праці неповнолітніх, випадки мобінгу на роботі – цькування працівника з боку його колег, підлеглих або керівництва тощо.
Озвучені основні права у сфері праці, які часто можуть порушуватись внаслідок фактичного або приписуваного статусу ВІЛ-інфікованої особи, що в першу чергу пов’язано із дискримінацією працівників, які живуть із ВІЛ/ СНІДом, і постраждалих працівників.