На Одещині проведено технічну консультацію щодо безпечної експлуатації газового господарства

22 серпня 2024

Під час технічної консультації на робочих місцях з працівниками котельні ТОВ «ВИВА» фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Соколов ознайомив присутніх з питаннями безпеки під час експлуатації газового господарства.
Інспектор підкреслив, що для ефективної експлуатації газового обладнання необхідно проводити своєчасно навчання та перевірку знань відповідних законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці для працівників підприємства.


Працівники газового господарства мають бути добре підготовлені до дій у разі аварійних ситуацій. Регулярні тренування, вивчення процедур евакуації, використання засобів індивідуального захисту – це підвищує рівень підготовки працівників до швидкого та адекватного реагування на нештатні ситуації.
Посадовець пояснив, що необхідно систематично аналізувати ризики під час виконання газонебезпечних робіт, звертати увагу на аварійні ситуації, що мимоволі виникають з викидами газу, пожежами, вибухами і т.д. Такий аналіз дозволяє виявити можливі місця аварій та розробити плани щодо їх мінімізації та зменшення.


Фахівець зазначив про необхідність контролю за станом та обслуговуванням обладнання, регулярних перевірок герметичності та несправності систем, встановлення аварійних клапанів та датчиків витоку – все це важливі аспекти безпеки експлуатації газового обладнання.