На Одещині проведено засідання клубу “Сходинки життя” з питань пошуку роботи

16 серпня 2024

Спільно з соціальними партнерами Одеський обласний центр зайнятості відбулося засідання клубу «Я знайду роботу». Захід пройшов у форматі діалогу під час якого фахівець Одеської філії Наталія Орлова ознайомила учасників з ключовими аспектами успішного пошуку роботи. Вона детально розповіла про активні програми зайнятості та наголосила на важливості правильного складання резюме, яке є важливим елементом у пошуку роботи.

Представники Південного міжрегіонального управління Держпраці надали учасникам зустрічі важливу інформацію про нормативно-правову базу щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Було зазначено, що в умовах воєнного стану, згідно з законом «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», існують певні обмеження щодо конституційних прав і свобод громадян.

Інспектори підкреслили, що під час воєнного стану роботодавці мають право встановлювати випробувальний термін для будь-якої категорії громадян, включаючи осіб з інвалідністю. Крім того, тривалість щорічної основної відпустки може бути обмежена 24 календарними днями за рішенням роботодавця. Якщо тривалість відпустки перевищує цей термін, невикористані дні переносяться на період після припинення або скасування воєнного стану.