На Одещині провелено інформаційне відвідування щодо найрізноманітніших питань сфери охорони праці

17 жовтня 2024

Фахівцями відділу з питань безпеки Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивний захід в КНП «Южненська міська лікарня» Южненської міської ради.

Під час технічної консультації на робочих місцях розглянуто аналіз виробничого травматизму у медичній галузі у порівняні із минулими роками. Обговорені проблемні питання охорони праці, що виникали під час виробничої діяльності в закладах охорони здоров’я. Надано роз’ясненння щодо нормативних документів, якими врегульовані правила експлуатації посудин, що працюють під тиском, в тому числі під час експлуатації кисневого обладнання.

Окремо наголошено, на психосоціальній підтримці співробітників, що є пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі.

Так, шляхами покращення ментального здоров’я працівників є:
-запобігання ризикам (оцінювання впливу психосоціальних ризиків, організаційні зміни, щоб мінімізувати психосоціальні ризики та запобігти психічним захворюванням працівників);
-захист та зміцнення ментального здоров’я (підвищення обізнаності, розвиток навичок і можливостей для раннього розпізнавання проблем психічного здоров’я та організаційні зміни);
-підтримка працівників із психічними розладами, які пережили травматичний досвід, отримали травму (адаптація, залучення, підтримка, розумне пристосування).