На Одещині провели технічну консультацію щодо вимог безпеки на об’єктах з переробки пластмас

16 вересня 2024

Фахівець Південного міжрегіонального управління Держпраці надав технічну консультацію щодо правил охорони праці. Посадовець підкреслив, що роботодавець, з урахуванням специфіки виробництва, повинен створити відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, відповідно до вимог Переліку робіт з підвищеною небезпекою.

На об’єктах з переробки пластичних мас повинен бути складений і затверджений роботодавцем перелік робіт, виконання яких потребує професійного добору, відповідно до вимог Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі.

Усі виробничі, складські та допоміжні приміщення повинні бути обладнані системами вентиляції (природною, механічною або змішаною), які забезпечують рівномірну температуру та стан повітряного середовища.


Також були розглянуті питання щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337 «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

З присутніми обговорено стан охорони праці на підприємстві. Наголошено на обов’язковому дотриманні вимог охорони праці під час експлуатації обладнання та проведення робіт підвищеної небезпеки.