На Одещині тривають превентивні заходи щодо стоворення належних умов праці

23 серпня 2024

Під час технічної консультації з працівниками та керівництвом ФОП «Коваленко» фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці ознайомив присутніх з питаннями безпеки під час експлуатації газового господарства.

Працівники газового господарства мають бути добре підготовлені до дій у разі аварійних ситуацій. Регулярні тренування, вивчення процедур евакуації, використання засобів індивідуального захисту – це підвищує рівень підготовки працівників до швидкого та адекватного реагування на нештатні ситуації. Тому інспектор підкреслив, що систематичні навчання та перевірка знань працівників підприємства необхідні для ефективної експлуатації газового обладнання.

Посадовець пояснив, що необхідно систематично аналізувати ризики під час виконання газонебезпечних робіт, звертати увагу на аварійні ситуації, що мимоволі виникають з викидами газу, пожежами, вибухами і т.д. Такий аналіз дозволяє виявити можливі місця аварій та розробити плани щодо їх мінімізації та зменшення.

Інспектор повідомив, що автоматичні системи контролю рівня газу, температури та тиску дозволяють оперативно визначати аварійну ситуацію та активувати сигнали оповіщення для персоналу та рятувальників.
Фахівець зазначив необхідність контролю за станом та обслуговуванням обладнання, регулярних перевірок герметичності та несправності систем, встановлення аварійних клапанів та датчиків витоку – все це важливі аспекти безпеки експлуатації газового обладнання.