На Одещині тривають превентивні заходи з працівниками аграрного сектору

22 травня 2024

Фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валентин МЕДЮК провів технічні консультації на робочих місцях з працівникам ТОВ СТОВ «АГРОФІРМА ПЕТРОДОЛИНСЬКЕ».

З початком проведення польових робіт в агропромисловому комплексі значно збільшуються обсяги та інтенсивність виконання відповідних технологічних операцій. Зокрема, зростає кількість осіб, що беруть участь у виробництві, у тому числі, за рахунок тимчасово залучених, збільшується кількість задіяної техніки, тривалість сільськогосподарських робіт протягом доби тощо.

Цей травмонебезпечний період в сільськогосподарському виробництві зумовлений максимальним напруженням, перенасиченістю праці, що призводить до помилкових дій, нехтування безпекою та відсутністю належного контролю за безпечним виконанням робіт з боку інженерно-технічного персоналу.

Під час заходу інспектор порадив керівникам і спеціалістам підприємств посилити профілактичну роботу щодо запобіганню виробничого травматизму в поточному році, організувати роботу підприємства згідно вимог чинного законодавства, в тому числі і згідно Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві (НПАОП 01.0-1.02-18).