На підприємствах, які здійснюють пасажирські перевезення, м.Миколаєва,м.Первомайська та смт. Ольшанське проходять планові заходи контролю управління Держпраці у Миколаївській області

13 липня 2018

За останні роки спостерігається тенденція до зростання випадків дорожньо-транспортних пригод та нещасних випадків під час технічного обслуговування, виконання ремонту транспортних засобів. В результаті чого водії транспортних засобів, а також пасажири отримують травми різного ступеня тяжкості.  Наслідки отриманих травм постраждалі можуть відчувати продовж  усього життя.

Так, з метою перевірки системного підходу до  організації праці з точки зору її безпеки до плану проведення перевірок суб’єктів господарювання на 2018 року управління Держпраці у Миколаївській області включено  пасажирських перевізників Миколаївщини, зокрема ТОВ «ГОЛТА АВТОТРАНС» (м.Первомайськ),  ПРаТ «Ольшанське АТП-14865» (смт.Ольшанське), ПП Гаджієв (м.Миколаїв).

У липні 2018 року, відповідно до зазначено плану, у стосовно вищезазначених суб’єктів господарювання розпочато заходи контролю щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Під час заходів проводиться перевірка технічного стану машин, механізмів, обладнання та устаткування підвищеної небезпеки підприємств, здійснення контролю за виконанням нормативних актів у сфері охорони праці, що діють у межах підприємств та встановлюють правила поведінки працівників, своєчасності проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці серед водіїв, механіків, начальників служб з безпеки руху, відповідальних осіб за стан охорони праці підприємств.