На ПП «Реалбудсервіс-транс» визначалися з методами досягнення стовідсоткової безпеки життя та здоров’я найманого працівника

26 березня 2018

Виконання вантажно-розвантажувальних робіт, штабелювання та складання вантажів і матеріалів вручну та за допомогою вантажопідіймальних кранів, машин, механізмів є найбільш поширеними операціями під час яких трапляються нещасні випадки на виробництві.

Запобігання, контроль та захист від професійних небезпек на  всіх етапах виробництва є саме тими ключовими заходами  спрямованими на  досягнення збереження життя та здоров’я працівників під час їх трудової діяльності. Саме таку думку доносив Сергій Чорний, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області, під час семінар-наради на ПП «Реалбудсервіс-транс».

ПП «Реалбудсервіс-транс» відоме на Миколаївщині, як підрядник у здійснені будівельних робіт та капітальних ремонтів житлових і нежитлових будівель.

Спілкуючись з майстром виробництва, виконробами, спеціалістом відділу кадрів, Сергій Чорний підкреслив, що до виконання стропальних та такелажних робіт допускаються особи, що мають посвідчення на право проведення цих видів робіт. Між тим, для підвішування на гак крана вантажів без попередньої обв’язки можуть допускатися працівники основних професій, додатково навчені за скороченою програмою стропальника.

Увагу присутніх звернуто на схеми стропування вантажів, масу вантажу, який підіймається та інші вимоги безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

Наприкінці заходу Сергій Чорний підняв на обговорення питання щодо підвищення рівня безпеки праці через забезпечення належної організації охорони праці на підприємстві. Учасники заходу дійшли згоди, що дотримання працівниками правил виконання робіт, експлуатації технічно справного обладнання обумовлює зниження виробничого травматизму серед працівників. Так, відсутність аварій та нещасних випадків на підприємстві можливо досягти через забезпечення відповідного інструктажу і підготовки працівників, з урахуванням їх функції та обов’язків, належного нагляду за механізмами та обладнанням, організації праці, відносно тривалості робочого часу і періодів відпочинку, вжиття необхідних заходів для зняття надмірної фізичної втоми, підвищення піклування про власну безпеку працівниками.