На ПрАТ «Микитівський гранітний кар’єр» продемонстрували дотримання вимог безпеки виконання газонебезпечних робіт у вибухонебезпечних зонах

04 листопада 2019

Не допустити виникнення  нещасних випадків та аварії на підприємстві. Саме таку мету переслідував головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Віталій Милько  під час візиту на ПрАТ «Микитівський гранітний кар’єр».

Перебуваючи на підприємстві,  посадовець  проаналізував впроваджені  заходи на підприємстві, направлені на  забезпечення безпечної експлуатації  об’єктів підвищеної небезпеки, виконання газонебезпечних робіт та висловив думку щодо їх покращення.

Виробниче гірниче обладнання та машини з великою  вантажністю викликають потребу у споживані значної кількості пального. Для цього на підприємстві експлуатують 2 ємності по 25 кубів для збереження дизельного палива та 2 ємності по 20 кубів для збереження бензину. Оскільки зазначені об’єкти підвищеної небезпеки, за рахунок випаровування,  створюють навколо себе вибухоподежонебепечні концентрації газу  в повітрі, на підприємстві  розроблені та затверджені інструкції, які уточнюють порядок підготовки та безпечного проведення газонебезпечних робіт відповідно до конкретних виробничих умов. Роботи підвищеної небезпеки проводяться за нарядами-допуску.

Водночас, у досягненні критеріїв виробничої безпеки  та забезпечення вимог  нормативно-правових актів з питань охорони праці особам, відповідальним за стан охорони праці підприємства, зауважено на необхідність проведення ідентифікації та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки.