На продовольчих ринках Миколаєва відбулись інформаційні заходи щодо недопущення використання праці неоформлених працівників

23 січня 2020

У Миколаєві на  Центральному ринку, ринках «Колос» та  «Факел» відбулися інформаційні заходи Управління Держпраці у Миколаївській області, направлені на подолання використання праці неоформлених працівників.

Спілкуючись з представниками сфери торгівлі, посадові особи Управління наголошували не негативні явища, які тягне за собою використання праці за усною домовленістю. Так, на ринку товарів та послуг зростає не доброчесна конкуренція. Відсутність належно оформлених трудових відносин  негативно впливає на репутацію роботодавця, принижує самоповагу особи, яка погоджується на такі умови.

Осіб, які займалися продажем товарів на торговельних точках, поінформували про види трудових договорів,  необхідність направлення повідомлення до  ДФС про прийняття працівника на роботу, визначили особливості працевлаштування неповнолітніх осіб, окреслили коло документів необхідних для  працевлаштування.

Посадові особи  управління Держпраці у Миколаївській області й надалі будуть активно  продовжувати проведення превентивних заходів з підприємцями у напрямку недопущення використання праці неоформлених працівників та  залучення працівників на неповний робочий день у разі фактичного виконання ними роботи повний робочий час установлений суб’єктом господарювання.