На приватному підприємстві Одещини проведено превентивні заходи щодо вимог виконання робіт на висоті

09 липня 2024

Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Тетяною Скрипниченко проведено технічні консультації на робочих місцях з працівниками в приватному підприємстві «Торговельна фірма “АНТОШКА”.

Під час цього превентивного заходу присутнім було роз’яснено основні вимоги під час роботи на висоті.

Так, до виконання робіт на висоті допускаються особи не молодше 18 років та які пройшли професійний добір відповідно до Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі, медичний огляд відповідно до вимог  Положення про медичний огляд працівників певних категорій, спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці згідно вимог чинного законодавства.

Також посадовець нагадала присутнім, що основними небезпечними виробничими факторами під час виконання цих робіт є падіння працівника або падіння предметів. Супутніми можуть бути фактори: пожежна   небезпека, дія електричного струму, підвищені рівні запиленості,   загазованості повітря,  шуму, несприятливі кліматичні умови тощо.

0.00%
Осталось: