На приватному підприємстві Одещини відпрацьовано алгоритм дій по запобіганню нещасним випадкам

20 серпня 2024

Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валентином Медюком проведено аналіз та вивчення матеріалів розслідування нещасного випадку, який стався в липні 2024 року в ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» з працівником закладу ресторанного господарства під час виконання своїх посадових обов’язків, в результаті чого отримано травму.


Фахівець Держпраці разом з представниками підприємства за допомогою чек-листів з’ясували повноту дотримання процедури розслідування нещасного випадку та правильність оформлення відповідних матеріалів розслідування.


Безпосередньо на місці нещасного випадку разом з представниками підприємства відновлено покрокову послідовність подій у хронологічному порядку та встановлено критичні фактори, що призвели до нещасного випадку.


Інспектор оцінив актуальність заходів, розроблених за результатами розслідування нещасного випадку та їх вплив на усунення причин нещасного випадку і критичних факторів в подальшому. Під час заходу фахівець надав рекомендації щодо запобігання подібним ситуаціям.