На Українському радіо:Миколаїв про те, як здобути перемогу у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»-2022

19 січня 2022

19 січня 2022 у радіопередачі «Діалоги» на Українському радіо:Миколаїв повідомлено чому молоді варто брати участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», повідомлено теми, які мають бути висвітлені у малюнках, та за які призи борються учасники.

Олена Крисанова, головний спеціаліст взаємодії зі ЗМІ Управління Держпраці у Миколаївській області, повідомила, що під час опрацювання теми малюнку учасники обмірковують виробничі ризики, притаманні тій чи іншій трудовій діяльності. Це стосується й трудової діяльності, якою дитина мріє займатися, коли стане дорослою.  Саме на це розраховують організатори конкурсу, тобто формування у молоді свідомої позиції щодо важливості дотримання вимог безпечного виконання робіт, оцінки виробничих ризиків, а також вміння їх визначати та попереджувати.

Щоб вибороти приз учасникам треба не лише визначити виробничі ризики, притаманні трудовій діяльності людини,  але ще креативно сформувати сюжет малюнку. Він має надихати дотримуватися вимог безпечного ведення робіт, попереджати про наслідки, що можуть  настати у разі нехтування вимогами охорони праці та виробничої безпеки. Сюжет може бути зворушливим, що викликає сум від наслідків нещасних випадків, що стались у зв’язку з порушенням вимог охорони праці, або навпаки кумедним, що висвітлює креативність попереджувальних заходів.

Слухачам повідомлено про умови проведення конкурсу та призи, які здобували переможці конкурсу  з Миколаївщини у попередні роки. Окремо зауважено, що учасники можуть долучитися до флешмобу в фейсбуці. Участь у флешмобі передбачає розміщення світлини з хештегом #малюнокОхоронаПраці2022 та фотографією учасника зі своєю роботою.

Детальніше за посиланням https://mk.suspilne.media/programs/641